רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
ניוקי ללא גלוטן
מתכון

ניוקי ללא גלוטן

כ-40 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

רוטב

ניוקי

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

ניוקי ללא גלוטן ברוטב רוזה

1. מבשלים או אופים את תפוחי האדמה בקליפתם.

2. מקררים מעט. בעודם פושרים, קולפים ומועכים למחית חלקה.

3. מוסיפים ביצה, קמחים, קורט מלח וקורט פלפל שחור.

4. לשים עד שמקבלים בצק רך ונעים למגע (במידת הצורך מוסיפים עוד קונדיטור בזהירות).

5. על משטח מקומח ובידיים מקומחות בוצעים מהבצק גוש (גודל אגרוף בערך).

6. מגלגלים לגליל בקוטר של כ- 1 ס"מ.

7. חותכים לחתיכות קטנות של כ- 1-1.5 ס"מ.

8. אפשר להשאיר את הניוקי בצורה הזו, והמשקיענים יכולים למעוך על מזלג - מניחים את הצד הצר של הגליל הקטן על מזלג הפוך ובעזרת היד מועכים תוך גילגול, בצורה זו מקבלים ניוקי שמנמן עם פסים.

9. מניחים את הניוקים על מגש ברווחים ושומרים במקרר עד לשימוש או במקפיא לשימוש בזמן מאוחר יותר.

10. הכנת הרוטב - קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד שהוא מתחיל להזהיב.

11. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שום, קורט מלח,פלפל ועלי בזיליקום.

12. מבשלים על להבה בינונית כ- 5 דקות תוך בחישה. אם הרוטב יבש מוסיפים מעט מים (עד כ- 1/4 כוס).

13. מוסיפים את השמנת לבישול.

14. מבשלים על להבה נמוכה כמה דקות, בוחשים מדי פעם.

15. כשנוצרות בועות על כל המשטח של הרוטב והוא מעט סמיך, מורידים מהאש.

16. הרכבת המנה - מרתיחים בסיר גדול מים (כמו לפסטה), כשהמים רותחים מוסיפים ככף מלח.

17. מניחים בתוך המים הרותחים את הניוקי, אחד אחד.

18. לאחר שהניוקי צפים, ממשיכים לבשל כמה דקות (כ- 5-7 דקות).

19. הניוקי מוכן כאשר האמצע שלו מתבהר (אפשר לטעום אחד).

20. מוציאים בעזרת כף מחוררת לכלי הגשה, מוזגים את הרוטב ובוחשים בעדינות.

בתיאבון (:

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות