רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
שטרויזל פרג
מתכון

שטרויזל פרג

כ-60 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

למלית

לשטרוייזל

אופן ההכנה

פורים עבר ונשארתם עם מלאי של פרג? קבלו מתכון לשטוריזל פרג למכורים בלבד!

מתאים לתבנית בגודל 20X30 

הכנת המלית:
1. בסיר בינוני מרתיחים חלב, חמאה וסוכר יחד עד שהחמאה נמסה והתערובת מתחילה לבעבע קלות
2. מוסיפים את הפרג, הקוקוס, גרידת הלימון והוניל - מערבבים על אש בינונית כ5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה והחלב נספג בפרג.
(במידה והתערובת נשארת נוזלית מדי - מוסיפים כמה כפות של פירורי לחם ומערבבים. במידה והתערובת סמיכה מדי - ניתן להוסיף עוד כמה כפות חלב)
3. מורידים מהאש ומצננים.

להכנת הפירורים:
1. בקערה גדולה שמים את הקמח, הסוכר והחמאה - בעזרת האצבעות מפוררים את החמאה לתוך הקמח והסוכר, עד אשר מתקבלת תערובת פירורית
(ניתן ומומלץ להשתמש במעבד מזון עם להב פלדה - יש לערבל בפולסים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת פירורית שדומה לחול)
2. מצננים במקפיא כ15 דקות (או עד שהפרג יתקרר מספיק)

אפיה:
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. בתבנית משטחים מחצית מתערובת הפירורים ומהדקים
3. משטחים את תערובת הפרג מעל הפירורים הדחוסים, מיישרים
4. מפזרים את שאר תערובת הפירורים מעל הפרג
5. אופים כ25-30 דקות עד אשר התערובת מעט מבעבעת והחלק העליון זהוב ופריך

בתאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון פאי פקאן-שוקולד
כ-120 דקות בינוני כשר פרווה
תמונה של מתכון טארט תפוחים וקרם שקדים
כ-45 דקות בינוני כשר חלבי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות