מצרכים למתכון דים-סאם צמחוניים

לבצק:
3 כפות שמן
2 כוסות קמח לבן
0.5 כפית מלח
0.75 כוס מים
למלית הירקות:
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות סויה
5 יחידות פטריות (אופציונלי) קצוצות דק
0.25 יחידה כרוב, מגורד
0.5 כפית מלח
1 יחידה ביצה
1 חופן כוסברה, קצוצה דק
1 יחידה גזר גדול מגורד
1 יחידה צ'ילי קצוץ חריף (אופציונלי)
3 כפיות שמן שומשום
2 כפיות מגורד
2 יחידות בצל ירוק, קצוץ דק
רוטב להגשה:
1 כפית שמן שומשום
1 יחידה שן שום כתושה
4 כפות סויה
1 יחידה צ'ילי קצוץ (אופציונלי)

אופן הכנת מתכון דים-סאם צמחוניים - כיסונים אסייתים ממכרים במילוי ירקות

הכנה:
1. בקערה מערבבים יחד את חומרי הבצק, לשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש (עניין של 5 דקות בערך). עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
2. בקערה גדולה מערבבים את חומרי המלית: גזר, כרוב, בצל ירוק, כוסברה, פטריות, ג'ינגר, ביצה, סויה, שמן שומשום, מלח, צ'ילי מתוק וצ'ילי חריף
3. מוצאים את הבצק מהמקרר, חותכים לחצי ומרדדים לעלה דק על משטח העבודה
4. בעזרת כלי עגול ( קערה קטנה או ספל גדול) קורצים עיגולים מהמשטח
5. בכל עיגול מסדרים כפית גדושה מן המלית, מקפלים ל2 ויוצרים כיסון - כעת ניתן לקשט את הכיסון בסגירה לקישוט (כמו בתמונה) או להשאיר אותו כפי שהוא.
(מי שמעוניין ללמוד איך לסגור כיסונים - ניתן לחפש ביו-טיוב "how to fold dumplings")
6. מרפדים את התחתית של סיר אידוי מבמבוק בנייר אפיה (אם אין לכם סיר אידוי מבמבוק אפשר להשתמש בסיר המחורר של הקוסקוס!), מניחים את הכיסונים מבלי שיגעו אחד בשני
7. מאדים כ 15-20 דקות 
8. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה ומגישים לצד הכיסונים החמים!

בתאבון ☺


כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לדים-סאם צמחוניים דים סאם כיסונים ממולאים אסייתי סיני צמחוני כיסוני ירקות כיסונים מאודים אידוי אוכל בריא
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

מתכון לפלאפל

מתכון לפלאפל ביתי מנצח

כשר לפסח

פשטידת קישואים עם גבינות לפסח

פשטידת קישואים עם גבינות לפסח קלה להכנה, טעימה ומקסימה

מאפה פילו ממולא בבשר בקר וחציל קלוי

מאפה פילו ממולא בבשר בקר וחציל קלוי

קינוח קאפקייקס

קינוח קאפקייקס טעים במיוחד!

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!