רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
 עוגת נפוליאון - מתכון של הסבתות
מתכון

עוגת נפוליאון - מתכון של הסבתות

כ-60 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

בצק

הקרם

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

עוגת נפוליאון

הבצק:

ללוש את כל רכיבי הבצק, לחלק לכמה חלקים ולרדד כל חלק דק בעזרת מערוך.

לאפות כל שכבת בצק כ-10 דקות, 160-170 מעלות.

יוצאים 10-12 שכבות בצק.

שכבת בצק אחת להשאיר לפירורים מעל העוגה.

 

הקרם:

להקציף את הביצים עם הסוכר.

מ-2 ליטר חלב, לקחת 2 כוסות ולערבב עם ה-300 גר' קמח (הכמות של הקמח לא מדוייקת. צריך להרגיש בעת העירבוב. הקרם לא צריך לצאת דחוס מדי). צריכה להיווצר בלילה נוזלית מאוד (כמו לבלינצ'ס). להרתיח את יתרת החלב. בהדרגה להעביר את תערובת הביצים והסוכר לחלב הרותח עם ערבוב מתמיד. ישר אחרי הוספת הביצים לחלב הרותח, להוסיף גם את 2 כוסות החלב המעורבבים עם הקמח וכל הזמן לערבב. להוסיף סוכר וניל. ולבשל כמה דקות. לקרם המוכן להוסיף 100 גר' חמאה. להוריד את הקרם מהאש ולתת להתקרר. 

ההרכבה:

למרוח את הקרם בנדיבות על כל שכבת בצק.

מעל העוגה לפזר פירורי בצק (ששמרנו בצד).

בעת מריחת הקרם על הבצק, הבצק יישבר במקצת. זה בסדר.

לתת לקרם להספג בעוגה למשך לילה בטמפ' החדר. לא להכניס למקרר. 

 

 

 

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות