אופן ההכנה
מקבלים את השבת עם חמין טעים, צמחוני וקל להכנה
- מסננים את החומוס המושרה ומעבירים לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים, שוטפים וחוזרים על הפעולה בשנית. מסננים.
- שוטפים את החיטה וגריסי הפנינה ומשרים במים כ-10 דקות. מסננים.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים חצי מכמות הבצל על אש קטנה כ-10 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- מניחים בסיר בשכבות חלק מהכמות של כל מרכיב: יתרת הבצל הקצוץ, חומוס, בטטות, תפוחי אדמה, סלרי וגזרים.
- חוזרים על השכבות עד למילוי הסיר ומניחים ביניהם את ראשי השום.
- מכניסים את הגריסים והחיטה לשקית קוקי ומחוררים אותה קלות בעזרת סכין (קושרים תוך כדי השארת מקום בשקית לחיטה לתפוח) ומטמינים את השקית בין הירקות שבסיר.
- מכסים את הירקות בשכבה של הבצל המטוגן.
- בקערה מערבבים סילאן, פפריקה,מלח ופלפל. מוסיפים את מים וטורפים היטב.
- בעזרת כף יוצרים כמה חורים בין הירקות שבסיר ויוצקים פנימה את הרוטב.
- מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות ומוציאים את הקצף שמצטבר במידת הצורך.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 100 מעלות למשך הלילה (כ-8 שעות).
*בודקים מפעם לפעם שיש מספיק נוזלים - אם יש פחות מדי אפשר להוסיף מעט מים ולהנמיך את הטמפרטורה ל-90 מעלות.
*לשומרי שבת: אפשר לכסות את הסיר במגבת ולהניח על פלטת שבת.
*לממהרים אפשר לבשל את החמין על אש קטנה מאד למשך 4 שעות.
*אפשר להוסיף ביצים לפי כמות הסועדים.