רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
חמין צמחוני
מתכון

חמין צמחוני

כ-60 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מקבלים את השבת עם חמין טעים, צמחוני וקל להכנה

  1. מסננים את החומוס המושרה ומעבירים לסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים, שוטפים וחוזרים על הפעולה בשנית. מסננים.
  2. שוטפים את החיטה וגריסי הפנינה ומשרים במים כ-10 דקות. מסננים.
  3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים חצי מכמות הבצל על אש קטנה כ-10 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  4. מניחים בסיר בשכבות חלק מהכמות של כל מרכיב: יתרת הבצל הקצוץ, חומוס, בטטות, תפוחי אדמה, סלרי וגזרים.
  5. חוזרים על השכבות עד למילוי הסיר ומניחים ביניהם את ראשי השום.
  6. מכניסים את הגריסים והחיטה לשקית קוקי ומחוררים אותה קלות בעזרת סכין (קושרים תוך כדי השארת מקום בשקית לחיטה לתפוח) ומטמינים את השקית בין הירקות שבסיר.
  7. מכסים את הירקות בשכבה של הבצל המטוגן.
  8. בקערה מערבבים סילאן, פפריקה,מלח ופלפל. מוסיפים את מים וטורפים היטב.
  9. בעזרת כף יוצרים כמה חורים בין הירקות שבסיר ויוצקים פנימה את הרוטב.
  10. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
  11. ממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות ומוציאים את הקצף שמצטבר במידת הצורך.
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 100 מעלות למשך הלילה (כ-8 שעות).

*בודקים מפעם לפעם שיש מספיק נוזלים - אם יש פחות מדי אפשר להוסיף מעט מים ולהנמיך את הטמפרטורה ל-90 מעלות.

*לשומרי שבת: אפשר לכסות את הסיר במגבת ולהניח על פלטת שבת.

*לממהרים אפשר לבשל את החמין על אש קטנה מאד למשך 4 שעות.

*אפשר להוסיף ביצים לפי כמות הסועדים.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות