רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת גבינה אפויה
מתכון

עוגת גבינה אפויה

כ-120 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

בסיס העוגה

תערובת גבינות

אופן ההכנה

עוגת גבינה אפויה אוורירית וגבוהה

  1. מערבבים את כל מרכיבי בסיס העוגה עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  2. משמנים תבנית 24 עמוקה על 10 גובה קפיצית/מתפרקת.
  3. מרדדים את הבצק לצורת עיגול ומניחים בתבנית.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לכ-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור לצינון.
  5. מכניסים לקערה את הגבינה, שמנת חמוצה, חלמונים, גרידת לימון, 1/4 כוס סוכר, קמח, אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור, טורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  6. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים והבדרגה מוסיפים את הכוס ורבע סוכר הנותרים. מקציפים עד לקבלת קצף יציב ולא נוקשה.
  7. מעבירים 1/3 מכמות הקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה.
  8. מוסיפים עוד 1/3 מכמות הקצפת ומערבבים בתנועות עטיפה. וכך גם עם ה1/3 האחרון.
  9. משמנים את דפנות התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  10. מעבירים את המלית לתבנית, דופקים על השיש ליישור העוגה.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות עם תבנית מים חמים בתחתית בתנור, אופים 10 דקות.
  12. מנמיכים את התנור ל140 מעלות ואופים כשעה וחצי.
  13. כשהעוגה תופחת בזמן האפיה, להוציא את העוגה ולעבור עם סכין מסביב לשיחרור אויר ולהחזירה להמשך אפיה.
  14. מכבים את התנור וומשאירים את העוגה בתנור שעה וחצי.

*לפני האפיה להשרות עיתון במים ולרפד את דפנות התבנית .

*לאפות על רשת.

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות