לכל קטגוריות המתכונים
פאי רועים

מתכון

פאי רועים

כ-60 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

מלית בשר
ציפוי פירה

אופן ההכנה

מתכון לפאי רועים מעולה של שכבת בשר בקר ומעל שכבת פירה רכה

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גסות.

2. מכניסים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית 30-40 דקות עד שהתרככו לחלוטין.

להכנת מלית בשר-

3. מגררים את הגזר בפומפייה, את הבצל והסלרי קוצצים דק.

4. מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן הזית. מניחים את הבשר הטחון במחבת מערבבים כ5 דקות ונותנים לו להשחים.

5. מוסיפים את הירקות ואת הטימין ומטגנים יחד עם הבשר 5 דקות דקות עד שהם מתחילים להתרכך.

6. מוסיפים את רסק העגבניות ורוטב הסויה (אם משתמשים).

7. מבשלים כדקה ואז מוסיפים את היין האדום.

8. מבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי ומתבלים במלח ופלפל שחור. מסירים את הסיר מהאש להצתננות.

מכינים את הפירה-

9. אחרי שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין, מעבירים אותם לקערה, מוסיפים את שמן הזית, מתבלים במלח ומועכים לפירה.

מרכיבים את הפאי ואופים-

10. בתבנית חרסינה/פיירקס בגודל בינוני משטחים את תערובת הבשר, ומעליה שמים את הפירה ומשטחים.

11. עוברים עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה מחורצת, מזלפים מעל עוד שמן זית (3-4 כפות).

12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-20-30 דקות עד שהפירה זהוב ויפה.


ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?

מתכונים מומלצים

טיימר בישול
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות