רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
רוסטביף סינטה
מתכון

רוסטביף סינטה

כ-50 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

רוסטביף מדהים בקלי קלות

 

כשעה לפני ההכנה מוציאים את הנתח מהמקרר.
מערבבים את מרכיבי הנתח למשחה חלקה.
משמנים את הנתח בשמן זית ומורחים את הנתח מכל צדדיו.

מחממים תנור מראש ל 250 מעלות.
מניחים את הנתח על רשת ומתחתיה תבנית עם מעט מים (כדי שהשומן שניגר מהנתח לא יעלה בעשן)
מכניסים את הנתח לרבע שעה כדי שיסגר.
פותחים את התנור (ל 20 שניות) ומורידים את החום ל 180 מעלות.

נעזרתי במד חום והוצאתי את הנתח כשהגיע ל 50 מעלות. הוא היה בתנור רבע שעה בחום 250 מעלות ועוד 20 דקות בחום 180 מעלות.

מוציאים את הנתח מהתנור, נותנים לו לנוח 10-15 דקות כדי שהמיצים ישארו בתוכו.

פורסים דק, ומחזקים תיבול במלח ופלפל.

יש כללי האצבע לרוסטביף והם:
לדרגת מדיום- 20 דקות לכל קילו
לדרגת מדיום וול- 25 דקות לכל קילו
לדרגת וול דאן (לא מומלץ) 35 דקות לכל קילו.

לדוגמא 
מידת מדיום-במידה והנתח 2 קילו- אחרי רבע שעה בתנור מורידים ל 180 מעלות לעוד 40 דקות.

במקרה שלי הנתח היה פחות זמן ולכן חשוב להשתמש במד חום (שווה מאד את הכסף! ומסיר דאגות מיותרות שהנתח התייבש).

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות