רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
איך מכינים עוגת גבינה בלי.. גבינה?
מתכון

איך מכינים עוגת גבינה בלי.. גבינה?

כ-40 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

בסיס

מילוי

פירורים

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

עוגת גבינה פירורים שאפשר להכין לא רק בחג שבועות, אלא בכל יום אחר כל השנה

עוגת גבינה פירורים שאפשר להכין לא רק בחג שבועות, אלא בכל יום אחר כל השנה, כשבא לכם על עוגת גבינה בלי ששום חיה תיפגע.

לבד מיום כיפור, כל חג יהודי הולך עם אוכל. הרבה אוכל. ותמיד, בכל חג וחג, חרף כך שמדינתנו התברכה בשפע ירקות ופירות, הם רק התוספת ליד המנה העיקרית, שטבעונים לא מעזים לגעת בה. אפילו בחג שבועות, שאמור להיות חג הקציר משום מה מי שגוזר את הקופון הם משווקי הגבינות ומוצרי החלב למיניהם ולא החקלאים שאמורים לקצור ברינה. 

זה לא ברור בכלל כל העניין הזה, איך קרה ששבעת המינים נדחקים לפינה לטובת חלב פרה בשלל ווריאציות קולינריות.

בחג הזה, יותר מבכל החגים האחרים, הטבעונים מרגישים הכי לא קשורים. אין כמעט מנה על שולחן החג המשפחתי שהם יכולים לגעת בה, או אפילו להסתכל עליה.

אם במקרה מישהו מהדודים טרח להביא אתו סלט פירות, אז הם יכולים קצת להתנחם, אבל עדיין, זה מבאס לראות את כולם מסביב בולסים כל כך הרבה מהמאכלים האסורים. 

המנה הטבעונית שמשאירה את כל המשפחה פעורת פה

בכל חג, ובמיוחד בחג השבועות, הטבעונים מרגישים כמו הילד הלא מקובל שלא הזמינו למסיבה. אבל היי, זה ממש לא חייב להיות ככה - עם קצת יצירתיות אפשר להכין המון מתכונים טבעוניים לשבועות, ואפילו עוגת גבינה (בלי גבינה)!

אפשר להביא את המנה המפתיעה לארוחה המשפחתית ולהפתיע את כולם, ואולי אפילו לגרום להם לקנא קצת בטבעונים, שיש להם גם מאכלים ערבים לחך.

אפשר לעשות ליל סדר טבעוני אלטרנטיבי עם כל החברים הטבעוניים שלכם, שיהיה הרבה יותר כיפי ומהנה. אפשר גם להכין את העוגה הזאת לא רק בחג שבועות, אלא בכל יום אחר כל השנה, כשבא לכם על עוגת גבינה בלי ששום חיה תיפגע.

אז הנה, קבלו מתכון עוגת גבינה פשוט והטעים להפליא: 

עוגת כמו-גבינה עם פירורים

מקור התמונה: "טבעוניות נהנות יותר". ועכשיו, איך מכינים?

  1. מחממים מבעוד מועד תנור ל-180 מעלות.
  2.  מכינים את הבסיס: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב עם הידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה (אם היא יבשה מדי, אפשר הוסיף קצת מים).
  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים בתחתיתה את תערובת הביסקוויטים. מהדקים כדי שתהיה שכבה אחידה ואופים בתנור החם במשך 10 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים להתקרר.
  4. עכשיו מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת הצמחית עד שמתקבלת קצפת רכה. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים להקציף רק עד שהאבקה נבלעת בתוך הקצפת. בשלב הזה מוסיפים את גבינת הטופו ותמצית הוניל ומקציפים עוד קצת, עד שמקבלת תערובת במרקם אחיד.
  5. כמעט סיימנו: יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים ומשטחים. מפזרים מלמעלה עוגיות לוטוס מפוררות ומאחסנים במקרר למשך4 שעות לפחות לפני ההגשה.

 בתיאבון!

מבוסס על מתכון לעוגת גבינה טבעונית של אורי שביט: https://vegansontop.co.il/vegan-crumble-cheese-cake/

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
Guy632
Guy Shtern

מבוסס על מתכון לעוגת כבינה טבעונית של אורי שביט: https://vegansontop.co.il/vegan-crumble-cheese-cake/


דווח לנו
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות