מחממים מעט את החלב, ומעבירים לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד ל-10 דקות.
טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה יחד עם החמאה המומסת. מפעילים את המיקסר עם וו הלישה על מהירות איטית, ומוסיפים את הקמח והמלח. לשים כעשר דקות, עד שנוצר בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח עוד 10 דקות בקערת המיקסר לפני שמעבירים אותו לקערה משומנת. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעובי 1 ס”מ. אם יש לכם חותך בצורת דונאט (עם חור באמצע), משתמשים בו כדי ליצור את הסופגניות. אם לא, משתמשים בכוס רחבה כדי ליצור את הדונאטס, ויוצרים באמצע חור באמצעות כוס צ’ייסר או אספרסו. מעבירים את הדונאטס בזהירות למגש מרופד בנייר אפייה משומן. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה של שעה.
במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון בגובה 4-5 ס”מ. כשהשמן רותח מטגנים את הדונאטס כדקה וחצי מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
לציפוי: מערבבים היטב בקערה את החמאה המומסת ואבקת הסוכר. מוסיפים את החלב בהדרגה, עד שמגיעים למרקם של ציפוי סמיך. טובלים את הדונאטס מצד אחד בעודם חמימים, ומחזירים לנייר הסופג כשהציפוי כלפי מעלה. מקשטים בסירופ שוקולד או כל תוספת אחרת שעולה על דעתכם.