רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
דונאטס אמריקאי - רך טעים ומושחת
מתכון

דונאטס אמריקאי - רך טעים ומושחת

כ-35 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

לציפוי

לדונאטס

אופן ההכנה

דונאטס אמריקאי החטא האולטימטיבי, טעים ורך כל כך עד שאי אפשר להפסיק

האם אתם מוכנים לפיסת גן עדן קטנה מבצק מטוגן? כי היום אנחנו צוללים היישר לתוך העולם המתוק והטעים של סופגניות אמריקאיות!

אין דבר טוב יותר מלנגוס בסופגנייה חמימה ונימוחה, זהובה ופריכה שהבפנים שלה רך ככרית.

לא משנה איך אתם אוהבים את הדונאטס שלכם - מזוגגות, מסוכרות או ממולאות - אף אחד לא יכול להתווכח שהן המזון המנחם הטוב ביותר.

אז שימו על עצמכם סינר, חממו את השמן והתכוננו להכין כמה מהפינוקים הטעימים האלה.

מבטיחים, ביס אחד ייקח אתכם לגן עדן מתוק שבו כל הדאגות שלכם יעלמו.

בואו נתחיל לאפות!

 

מה זה דונאטס אמריקאי?

בפשטות, דונאטס הוא סופגניה אמריקאית עשויה מבצק מטוגן. בניגוד ללביבות מטוגנות, הסופגנייה האמריקאית הזו היא חטיף מתוק שנטבל בתערובת סוכר יבשה או ציפוי רטוב לאחר טיגונו. ישנן אינספור אפשרויות זיגוג שאת חלקם נזכיר כאן במתכון

 

איך מכינים דונאטס אמריקאי?

מחממים מעט את החלב, ומעבירים לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד ל-10 דקות.

טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה יחד עם החמאה המומסת. מפעילים את המיקסר עם וו הלישה על מהירות איטית, ומוסיפים את הקמח והמלח. לשים כעשר דקות, עד שנוצר בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח עוד 10 דקות בקערת המיקסר לפני שמעבירים אותו לקערה משומנת. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעובי 1 ס”מ. אם יש לכם חותך בצורת דונאט (עם חור באמצע), משתמשים בו כדי ליצור את הסופגניות. אם לא, משתמשים בכוס רחבה כדי ליצור את הדונאטס, ויוצרים באמצע חור באמצעות כוס צ’ייסר או אספרסו. מעבירים את הדונאטס בזהירות למגש מרופד בנייר אפייה משומן. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה של שעה.

במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון בגובה 4-5 ס”מ. כשהשמן רותח מטגנים את הדונאטס כדקה וחצי מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.

 

איך מכינים ציפוי לדונאטס אמריקאי?

מערבבים היטב בקערה את החמאה המומסת ואבקת הסוכר. מוסיפים את החלב בהדרגה, עד שמגיעים למרקם של ציפוי סמיך. טובלים את הדונאטס מצד אחד בעודם חמימים, ומחזירים לנייר הסופג כשהציפוי כלפי מעלה. מקשטים בסירופ שוקולד או כל תוספת אחרת שעולה על דעתכם.

 

אפשרויות הגשה לדונאטס אמריקאי

  1. אבק סוכר: דרך קלאסית מאוד לתבל את הדונאטס שלנו היא לפזר אבקת סוכר.
  2. סוכר קינמון: מערבבים קינמון וסוכר יחד ומגלגלים דונאטס חמימים בתערובת לציפוי מתוק עם קיק.
  3. סנדוויץ' גלידה: השתמשו בסופגניות שלכם כ"לחם" והסיפו גלידה בין שכבות הדונאטס וקבלו סנדוויץ' גלידה.
  4. זיגוג מייפל: מערבבים אבקת סוכר, סירופ מייפל ומעט חלב כדי ליצור זיגוג מייפל מתוק ודביק.
ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.3) | 30 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת דונאטס אמריקאי - רך טעים ומושחת

הזהרו מעבודת יתר עם הבצק

עבודת יתר עלולה לגרום לדונאטס להיות פחות אלסטיות וצפופות. ערבבו את החומרים רק עד שכולם מתערבבים יחד, ואז תנו לבצק לנוח כמה דקות לפני העיצוב.

הזהרו מעבודת יתר עם הבצק

תנו לדונאטס להתקרר לפני הזיגוג

תן לדונאטס שלכם כמה דקות להתקרר לפני שאתם מזגגים או מקפיאים אותן. אם הדונאטס חמים מדי, הזיגוג או הציפוי פשוט יימסו ולא יישבו טוב על הדונטאס.

תנו לדונאטס להתקרר לפני הזיגוג

נסו טעמים ותוספות שונות

דונאטס יכולים להיות גמישים מאוד וניתן להכין אותם במיליון דרכים עם מיליון זיגוגים. אתם יכולים להוסיף תבלינים כמו קינמון או הל, או בכלל לקחת את זה למקום אחר ולפזר שברי עוגיות או ממתקים.

נסו טעמים ותוספות שונות

שאלות נפוצות להכנת המתכון

בהחלט! אפשר לאפות דונאטס במקום לטגן. אל תפחדו לנסות את זה. דונאטס אפויים הם בריאים יותר מאלו המטוגנים, וללא ספק עדיין ישארו טעימים
דונאטס כמובן הכי טעימים כשהם טריים, אבל אפשר לשמור אותם עד יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. ניתן גם להקפיא את הדונאטס אפילו למשך חודשיים.
להכנת דונאטס ממולאים, השתמשו בשקית זילוף או מזרק כדי להזריק פנימה את מילוי.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות