רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
חצילים בתחמיץ
מתכון

חצילים בתחמיץ

כ-15 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

תבלינים

לתחמיץ

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

סלט חצילים בתחמיץ, סלט פשוט להכנה אבל טעים ברמה קיצונית, לא תאמינו כמה מהר החצילים יגמרו ותמצאו את עצמכם מגדילים את הכמות מפעם לפעם כדי לעמוד בדרישה

את החצילים ניתן לטגן או לאפות - אנחנו מעדיפים לאפות את החצילים בתנור ואפילו גילינו שאין שום הבדל בטעם אך המון הבדל מבחינת בריאות.

טיפול בחצילים לתחמיץ

  1. פרסו את החצילים לפרוסות בעובי בערך 1 ס"מ.

  2. מרחו בשמן זית, עדיף בעזרת מברשת סיליקון לקבלת מריחה אחידה.

מכינים את החצילים

  1. חממו תנור ל-180 מעלות.

  2. אפו את החצילים בערך 10-15 דקות עד שמתקבלת השחמה והפכו אותם לצידם השני.

  3. אפו למשך 10 דק נוספות.

הכנת התחמיץ

  1. ערבבו בכלי את כל מרכיבי התחמיץ והתבלינים.

  2. הניחו את החצילים לאחר שהתקררו בכלי או בצלחת הגשה, ומזגו מעל את התחמיץ שלנו.

  3. כסו והמתינו לפחות שעה על מנת שהטעמים ייספגו היטב בחציל.

בתאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.2) | 5 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת חצילים בתחמיץ

הכי טעים לאכול יום אחרי!

בכדי ליהנות בצורה מקסימלית מהחצילים בתחמיץ, אנחנו ממליצים לכם להכין מנה זאת לפחות כמה שעות מראש. כך לחצילים יהיה מספיק זמן לספוג לחלוטין את כל טעמי התחמיץ, וואויי כמה שזה טעים!

הכי טעים לאכול יום אחרי!

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כאשר מטגנים חצילים, מומלץ להמליח אותם לפני ולתת למלח להוציא מהם את הנוזלים. מכיוון שאנחנו מעדיפים אפייה בכל מקרה (גם בריאותית וגם קלורית) אין צורך לבצע שלב זה, שכן המים פשוט יתאדו בזמן האפייה.
אחסנו את החצילים בתחמיץ בקופסא אטומה, הם יחזיקו בין יומיים לשלושה ימים במקרר.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות