רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
דלעת מתוקה לראש השנה
מתכון

דלעת מתוקה לראש השנה

כ-20 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

תבלינים

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

דלעת מתוקה לראש השנה, מומלץ להכין יום לפני ערב החג ולהגיש לשולחן הברכות, מאכל מסורתי שהגיע מספרד.

היתרון הגדול במתכון הזה שהכל מתבשל בסיר גדול, התהליך הוא מאוד קל, עם קצת סבלנות ובלי הרבה לכלוך תכינו דלעת חגיגית לראש השנה, אוכלים את זה כחלק מהברכות וכמיטב המסורת אצלנו במשפחה עם קוסקוס יום אחרי החג

איך מכינים את הדלעת החגיגית?

  1. הכינו את הסיר בהיכון לקבלת המרכיבים, הוסיפו הכל אל הסיר לאחר החיתוך

  2. חתכו את הדלעת עם הקליפה לקוביות של 4 ס״מ 

  3. קלפו את הבצלים, הגזרים והבטטות, את הצבלים הוסיפו שלמים אל הסיר

  4. חתכו את הגזרים והקישואים לאורך וחתכו 3 פעמים שיצא סה״כ 6 חתיכות לכל גזר

  5. הוסיפו אל הסיר שזיפים מיובשים, משמשים, חצי כוס צימוקים, וחצי כוס שקדים מולבנים לא משנה שלמים או חצואים

  6. תבלו באהבה ברבע כפית ציפורן, חצי כפית קינמון טחון, מקל קינמון אחד ו2 וחצי כוסות סוכר

  7. הוסיפו את הסיר כוס מים

תבלי הבישול

  1. העמידו את הסיר על אש גבוהה עד לרתיחה בערך 5 דקות 

  2. לאחר הרתיחה הורידו לאש בינונית/נמוכה עד שאין יותר נוזלים בסיר (לנו זה לוקח בין 50-65 דקות)

  3. ברגע כיבוי הגז סחטו חצי לימון טרי ישר אל הסיר וכסו לעוד 5 דקות

תהנו! 

חג שמח

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 2 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות