רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
תבשיל חומוס מרוקאי
מתכון

תבשיל חומוס מרוקאי

כ-25 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

תבלינים

אופן ההכנה

תבשיל חומוס מרוקאי מסורתי, תבשיל חובה בערב שבת ופשוט תענוג עם חלה טרייה, קבלו מתכון קל לתבשיל החומוס המושלם, רק שעה ויש לכם תבשיל טעים ונימוח

תבשיל חומוס מרוקאי מבושל כמו של סבתא

את החומוס אני קונה כבר בתחילת השבוע ומשרה ללילה שלם לפני הבישול, בדרך כלל קונה 2-3 קילו ומשרה ביחד, לאחר מכן מחלקת לשקיות זיפלוק ושומרת במקפיא.

אין כמו ארוחת שבת עם חלה וחומוס מבושל ביתי…

תבשיל החומוס המרוקאי הזה זה כל מה שאתם צריכים.
התבשיל הזה הוא שילוב של חומוס מבושל עם תבלינים וירקות.
תבשיל מלא בחלבון מהצומח ובתבלינים חמים וריחניים שישמחו את בלוטות הטעם שלכם וישמרו על תחושת שובע.

ומה הכי טוב? הכל על בסיס צמחי! אנחנו מבטיחים לכם, תבשיל החומוס הזה הוא ארוחת ערב צמחונית נהדרת.

 

מה זה חומוס בכלל?

גרגירי חומוס בתוך קערה

חומוס, המכונה גם שעועית גרבנזו, היא סוג של קטניות שהן מרכיב פופולרי במטבחים רבים ברחבי העולם. הם מקור מצוין לחלבון וסיבים צמחיים, מה שהופך אותם לתוספת מזינה לכל תזונה. לחומוס יש טעם מעט אגוזי ומרקם קרמי, והוא יכול לשמש במגוון מנות כמו מרקים, תבשילים, סלטים ומטבלים כמו חומוס. הם גם מרכיב רב תכליתי שניתן לצלות, למעוך או למחית (כשהחומוס מבושל) ליצירת מרקמים וטעמים שונים.

 

הצעות הגשה לתבשיל חומוס מרוקאי

  • מגישים את התבשיל על מצע אורז או קינואה לארוחה ממלאת ושלמה.
  • למעלה עם כף יוגורט רגיל או יוגורט טבעוני לניגוד קרמי לתבלינים החמים.
  • מגישים עם תוספת של פיתות חמות או נאן לטבול בתבשיל.
  • מקשטים עם כוסברה טרייה או פטרוזיליה למעט צבע וטעם.
  • מגישים לצד ירקות צלויים, כמו גזר, בטטה או כרובית.
  • מפזרים מעל אגוזים קצוצים, כמו שקדים או פיסטוקים, לתוספת מרקם ופריכות.
  • מגישים לצד סלט או סלט כרוב לניגוד רענן וקליל לתבשיל החם.

 

איך עושים תבשיל חומוס מרוקאי קצת שונה

  • החליפו את החומוס בסוג אחר של קטניה, כמו שעועית שחורה, לטוויסט במתכון הקלאסי.
  • הוסיפו דלעת חתוכה לקוביות או בטטה למגע של מתיקות ותוספת תזונה.
  • הפכו לקרמי יותר על ידי הוספת מעט חלב קוקוס או שמנת לתבשיל.
  • הוסיפו קצת קייל קצוץ או תרד לחיזוק של ירוק וויטמינים.
  • השתמשו בציר ירקות במקום במים וקבלו טעמים עשירים וטעימים יותר.

 

איך מכינים תבשיל חומוס מרוקאי?

  1. יש לשים בסיר את הפלפלים, הגמבה השום, הכוסברה והתבלינים.

  2. את הפפריקה יש לפתוח עם השמן ולהוסיף לסיר.

  3. יש להוסיף מים כ-4/5 כוסות תלוי בגודל הסיר ולבשל עד להרתחה מלאה כ-15 דקות.

  4. יש להוסיף את החומוס ולבשל עד שמתרכך כ-1/2 שעה.( יש פעמיים שצריך יותר ולכן ניתן להוסיף מים וזמן בישול בנוסף לזמן שכתבתי זה משתנה מסיר לסיר ומסוג החומוס)

  5. יש להוסיף כוסברה טריה.

 

תהנו, ואל תשכחו לתייג אותי :) 

עטרה❤️

עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים

למי שיש שאלות ורוצה לראות עוד מתכונים, מוזמן להצטרף אל קבוצת הווצאפ ״מבשלים ואופים עם עטרה״ 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(2.2) | 6 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון רטטוי
כ-35 דקות קל כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות