רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
רטטוי
מתכון
כ-35 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

רטטוי הוא תבשיל צרפתי קלאסי שתמיד כיף להכין, קבלו מתכון לתענוג הזה, ארוחה בריאה ומזינה לכל המשפחה, קלאסיקה במיטבה!

במתכון זה אתם הולכים לקרמל את הירקות בתנור ולגרום להם לאבד נוזלים. לאחר מכן, הוסיפו את הירקות המקורמלים לרוטב עגבניות טרי ומבעבע. 

את הרטטוי מגישים כתבשיל, לצד לחם קלוי או בנדיבות על פסטה טרייה.

כמה הערות לגבי הירקות 

בתבשיל הזה נשתמש ב 2 קילו עגבניות בערך, זה אומר 6-8 עגבניות בינוניות לגבי הפלפל קחו את הפלפל הגדול ביותר שיש לכם או 2 קטנים, אתם יכולים להשתמש בפלפל בכל צבע שתרצו 

הבסיס לרטטוי טוב, קרמול בתנור

  1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס

  2. התחילו בחיתוך הירקות לפני הכניסה לתנור, חתכו חציל, דלעת, פלפל וזוקיני לקוביות בגודל 2 ס״מ 

  3. רפדו 2 תבניות בנייר אפייה

  4. על התבנית הראשונה הניחו את קוביות החציל מרחו אותם היטב בקצת שמן זית ותבלו ברבע כפית מלח. 

  5. על התבנית השניה הניחו את שאר הירקות שחתכתם מרחו אותם במעט שמן זית, ותבלו ברבע כפית מלח

  6. התבנית עם הירקות תיכנס לחלק העליון של התנות והתבנית עם החציל לחלק האמצעי של התנור

  7. לאחר 15 דקות בתנור ערבבו את הירקות והחציל בתבנית והחזירו אותם אל התנור לעוד 10 דקות כשאתם מחליפים את המיקום שלהם, החצילים למעלה והירקות למטה.

הכנת הרוטב לרטטוי

  1. לגרדו את העגבניות על החורים הגדולים של פומפייה, את מה שנשאר טחנו במעבד מזון.

  2. קצצו את הבצל 

  3. שימו סיר גדול על אש בינונית והוסיפו 2 כפות שמן זית 

  4. הוסיפו את הבצל שקצצתם יחד עם רבע כפית מלח, ערבבו מדי פעם, עד שהבצל רך ומקורמל בקצוות, בערך 8 עד 10 דקות.

  5. כתשו את השום והוסיפו אותו לסיר, ערבבו ובשלו עד שהוא ריחני, משהו כמו 30 שניות.

  6.  הוסיפו את העגבניות, והשתמשו בכף עץ  כדי לערבב את כל החלקים השחומים שנותרו בתחתית הסיר לתערובת. הנמיכו את האש לבינונית-נמוכה, או לפי הצורך כדי לשמור על רתיחה עדינה.

  7. הוסיפו את הירקות הצלויים אל הסיר ותנו להכל להגיע לרתיחה, משהו כמו 5 דקות

  8. הסירו את הסיר מהאש  הוסיפו כפית שמן זית, את הבזיליקום הטרי והפלפל האדום. הוסיפו רבע כפית של אורגנו מיובש  אל הסיר. תבלו לפי הטעם במלח נוסף (בדרך כלל אנו מוסיפים עוד רבע כפית) ופלפל שחור.

הגישו עם פסטה או לחם!
בתאבון :)

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת רטטוי

הצעת הגשה לרטטוי

הגישו בקערות עם מעט זילוף של שמן זית, פזרו כמה עליי בזיליקום טריים מעל וקצת פלפל שחור מעל. כמו כל התבשיל, הטעם של הרטטוי משתפר אפילו יותר לאחר לילה במקרר.

הצעת הגשה לרטטוי

שאלות נפוצות להכנת המתכון

רטטוי נשמר היטב במקרר בתוך קופסא אטומה למשך 4 ימים, או חודש במקפיא.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות