רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פסטה ברוטב פלפלים קרמי
מתכון

פסטה ברוטב פלפלים קרמי

כ-30 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

תבלינים

אופן ההכנה

פסטה ברוטב עגבניות ופלפלים צלויים, טעים בטירוף עם רוטב קרמי משגע, אזהרת ספויילר, מתכון ממכר! אנחנו מכינים אותו בכל חג שבועות

אפשר להשתמש בכל פסטה שתרצו למתכון זה, לדעתינו המתאימות ביותר הן פסטות שיכילו את הרוטב בתוכן כמו רדיאטורי, פנה, חונקי כמרים פוסילי וכו.

במתכון זה הוספנו לרוטב חצי כוס פרמזן (אפשר גם מעט שמנת לבישול) אבל במקרה של ארוחה בשרית לשומרי כשרות אפשר לוותר ולהוסיף עוד 2 כפות שמן זית במקום :)

צולים את הירקות בתנור

  1. חתכו את הפלפלים והבצל לרבעים

  2. בקערה גדולה הוסיפו את העגבניות (שלמות), את רבעי הבצל והפלפלים ואת שיני השום הקלופות

  3. תבלו בשמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

  4. הכניסו לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות על תבנית עם נייר אפייה למשל 30-40 דקות

מכינים את הרוטב הפלפלים

  1. הוציאו את הירקות מהתנור ותנו להם להתקרר במשך 10 דקות לפחות

  2. בבלנדר טחנו את כל הירקות: פלפלים, עגבניות, בצל והשום עד לקבלת מרקם חלק וקרמי

מכינים את הפסטה ומרכיבים את המנה

  1. הרתיחו סיר מים עם כף גדושה של מלח

  2. בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן ובעדיפות לדרגת אל דנטה (הפסטה תחזור לסיר של הרוטב לעוד בישול קצר)

  3. מעט לפני שהפסטה מוכנה בסיר נוסף (או מחבת גדולה) מביאים את הרוטב שלנו לרתיחה על אש בינונית.

  4. הוסיפו מצקת של מי פסטה לרוטב מערבבים היטב מוסיפים קמצוץ סוכר ומתקנים תיבול

  5. כאשר הפסטה מוכנה סננו והוסיפו לרוטב בהדרגה תוך כדי ערבוב תקנו תיבול שוב אם יש צורך

בתאבון!

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות