רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
ריזוטו פטריות
מתכון

ריזוטו פטריות

כ-60 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

להגשה

לבישול הריזוטו

אופן ההכנה

ריזוטו פטריות יכול לשמש כמה עיקרית או כתוספת מושלמת בכל אירוע! רק אל תשכחו את הדבר הכי חשוב - לערבב, לערבב, לערבב!

ריזוטו פטריות הוא מאכל מסורתי מצפון איטליה שגורם להנאה גדולב בכל העולם. אבל מה הם הסודות לעשות את זה מושלם? 

באיזה פטריות להשתמש?

בגדול כמעט כל הפטריות מכילות את טעם האוממי שאנחנו כל כך אוהבים, אפשר להשתמש בכל שילוב של פטריות טריות, רק לא מקופסאת שימורים כמובן
אנחנו אוהבים לערבב כל מיני סוגי פטריות, מגדולות ועד קטנות, במתכון הזה השתמשנו ב 3 סוגים פטריות מלך, שמפניון ופטריות פורנצ׳יני מיובשות שלפני הכנה הכנסו לכוס עם מים חמימים למשך 5-10 דקות.
את המתכון הזה ניסינו גם עם שיטאקי, שימג׳י, פורטובלו ושנטרל

ציר ירקות לריזוטו פטריות

ציר ירקות זה סתם נשמע מפחיד, סוף היום זה מרק ירקות של ירקות ללא עמילן, אפשר להכין בעצמכם בסיר עם 2 בצלים ראש של שום שורש סלרי כמה גזרים ומלח
אפשר גם להשתמש בציר קנוי אבל זה חשוב לעומק הטעמים של המתכון 
יש אסכולה שאומרת שכדאי לחמם את הציר לפני ההוספה אל הריזוטו וכך הגרגר לא נפגע והבישול נשאר אחיד

הכנת הפטריות לפני הריזוטו

התחילו בלחתוך את כל הפטריות לפרוסות או קוביות מה שאתם מעדיפים, בריזוטו אנחנו אוהבים לחתוך לקוביות לא קטנות מידי שיהיו בזרימה אחת עם גודל האורז, זיכרו שגודל הקוביה מצטמצם בבישול.
הניחו מחבת רחבה על אש בינונית, הוסיפו 50 גרם חמאה ו2 כפות שמן זית, תנו חמאה להינמס
הוסיפו את הפטריות ולאחר 3-4 דקות פזרו מלח ופלפל לפי הטעם, תנו לפטריות עוד 2-3 דקות שיחלו להצטמצם ולהוציא את הטעם המיוחד שלהם
הורידו מהגז והניחו בצד

איך מכינים ריזוטו פטריות?

  1. קצצו את רבע בצל ואת 2 שיני השום
  2. הניחו מחבת רחבה על אש בינונית, הוסיפו 50 גרם חמאה ו2 כפות שמן זית, תנו חמאה להינמס
  3. הכניסו את הבצל והשום אל מחבת וטגנו אותם עד הזהבה קלה של הבצל
  4. הוסיפו את אורז הארבוריו אל מחבת ערבבו אותו בעדינות על מנת לא לפגוז במעטפת גרגר האורז, תנו לו כמה דקות להתחמם
  5. הוסיפו כוס יין לבן שייתן טעמים עמוקים ומעניינים, ערבבו בעדינות עד שהיין מתאדה
  6. השתמשו במצקת בכדי להוסיף את ציר הירקות לאט לאט אל האורז, כל פעם מצקת אחת ומערבבים עד שמתאדה
  7. סה״כ זמן בישול האורז אמור להיות 25 דקות, שימו לב ש-10 דקות לאחר תחילת בישול האורז תוסיפו את הפטריות אל האורז והמשיכו באותה מגמה
  8. לקראת סוף הבישול טעמו האורז ותקנו תיבול, כשאתם מרוצים רק המתינו שכל הנוזלים האחרונים יתאדו ,כבו את הגז והוסיפו חתיכת חמאה קרה, ערבבו עד המסה

הגשת ריזוטו פטריות

  1. בחרו צלחת נמוכה ורחבה
  2. הניחו את הריזוטו במרכזה, מומלץ לפזר מעט (אתם לא רוצים שטעם הגבינה ישתלט) גבינת פקורינו שיש לה טעם חריף קצת, או פרמז׳ן לעדינים שבינינו
  3. מי שרוצה יכול לפזר כוסברה קצוצה טריה מעל בשביל צבע ועוד טעם

בתאבון :)

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות