רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
כנפיים ברוטב צ'ילי בתנור
מתכון

כנפיים ברוטב צ'ילי בתנור

כ-50 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

לרוטב

לכנפיים

אופן ההכנה

מנה מפתיעה ומפנקת של כנפיים ברוטב אסייתי של צ'ילי מתוק וסויה באפייה בתנור

אם מתחשק לכם מנה כל כך טעימה שאי אפשר שלא לחזור לעוד, זהו יום המזל שלכם. כדי באמת להרשים את האורחים שלכם, נסו את המתכון הזה לכנפיים ברוטב צ'ילי בתנור.

דמיינו את זה רגע. כנפיים ברוטב, שחומות, זהובות, דביקות ופריכות והרוטב מתוק, טעים וחמים. אין יותר טוב מזה!

אתם לא צריכם להיות טבחים מקצועיים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. הדליקו את התנור והתכוננו לכנפיים ברוטב ממכרות במיוחד!

 

מה זה רוטב צ’ילי?

זהו רוטב מתוק, מלוח וחריף עשוי מצ'ילי אדום כבוש, שום, ג'ינג'ר, סוכר וחומץ. לפעמים הוא נקרא גם רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי או רוטב צ'ילי מתוק אסייתי.

 

איך מכינים כנפיים ברוטב צ’ילי

  1. מחממים תנור ל 200°C
  2. שוטפים את כנפי העוף ומייבשים בעזרת נייר סופג.
  3. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם השמן, המלח והפלפל השחור הגרוס.
  4. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ומניחים מעל רשת אפייה.
  5. מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על מגש אפייה
  6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-45 עד 50 דק
  7. מסובבים את התבנית לאחר 20 דקות בישביל אפייה זהה מכל הצדדים.
  8. מערבבים את כל המרכיבים של הרוטב חמוץ מתוק בסיר
  9. מחממים עד שהרוטב מסמיך ומבעבע מעט
  10. כשהכנפיים מוכנות, מוציאים אותן מהתנור ומכניסים אותם לרוטב חמוץ מתוק.
  11. מניחים על צלחת ומפזרים שומשום לבן מעל

 

הצעות הגשה לכנפיים ברוטב

  1. הגישו על מצע של אורז בסמטי וקשטו בבצל ירוק
  2. לפני איזה משחק כדורגל, הגישו בקערה גדולה ושבו עם כל החברים מול הטלוויזיה

 

הסוד לכנפיים קריספיות ברוטב

פיזור אבקת אפייה על הכנפיים זה הסוד להפיכתן לפריכות באמת. אבקת האפייה תספוג את מיצי הכנפיים בזמן שהן מתבשלות בתנור. התוצאה הסופית היא כנפיים עם שלפוחיות, שחומות ופריכות שרק מחכות לרוטב טעים

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת כנפיים ברוטב צ'ילי בתנור

ייבשו את הכנפיים עם נייר סופג

לפני תיבול הכנפיים יבשו אותן בעזרת נייר סופג. זה יעזור להם להיות פריכים מאוד כשיצאו מהתנור.

ייבשו את הכנפיים עם נייר סופג

הפכו את הכנפיים באמצע האפייה

כדי להבטיח שהכנפיים יהיו פריכות משני הצדדים, הפכו אותן באמצע הבישול.

הפכו את הכנפיים באמצע האפייה

רוטב צ'ילי משופר

רוצים להקפיץ את הרוטב למחוזות שלא הכרתם? הוסיפו קצת ג'ינג'ר מגורר או קורטוב של חומץ אורז לרוטב צ’ילי

רוטב צ'ילי משופר

שאלות נפוצות להכנת המתכון

אתם יכולים להשתמש בכנפיים קפואות אבל הקפידו להפשיר אותם לחלוטין לפני התיבול והאפייה כדי להבטיח בישול אחיד.
לא בהכרח, ניתן להשתמש בקמחים אחרים או בתערובת קמח ללא גלוטן.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות