רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
אסאדו בתנור עם סילאן
מתכון

אסאדו בתנור עם סילאן

כ-510 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

לרוטב

לבשר

אופן ההכנה

בשר רך עם רוטב אדמתי עשיר, אסאדו מבושל בתנור עם סילאן, פטריות ושום. ארוחת חורף מענגת ומנחמת שהולכת נהדר עם ירקות צלויים ותפוחי אדמה

קבלו מתכון לאסאדו בתנור עם סילאן, פטריות ושום.

דמיינו לעצמכם בשר רך ועסיסי שכולו טעמים טעימים ששוחה בבריכה של רוטב פטריות, שום וסילאן עשיר ואדמתי.
בזמן שהמנה מתבשלת, הריח מתפשט בבית, וממלא כל חדר בריח מטריף של אוכל.

המנה הזו היא לא רק חגיגה לעיניים, לאף ולפה. זו מסיבה של אהבה, שעם כל ביס, הבעיות שלכם יעלמו והרוח שלכם תתרומם.

 

מה זה אסאדו

אסאדו היא מילה שפירושה יותר מדבר אחד. זה יכול להתכוון לאופן שבו אנשים בדרום אמריקה עושים בשר על האש, הבשר עצמו, או האירוע החברתי שמתלווה לאוכל. כמו ברביקיו אמריקאי, לאסאדו יש דרך בישול משלו, מנהגים תרבותיים משלו ורטבים משלו.

 

איך מכינים אסאדו בתנור עם סילאן

לבשר

  1. מכוונים את התנור ל-200°C.
  2. שמים מעט שמן זית בתחתית סיר ברזל יצוק או מחבת גדולה.
  3. יוצרים חצאי עיגולים מהבצל ופרוסות בינוניות מהפטריות.
  4. שמים את כל הבצלים הקצוצים בתחתית הסיר. על הבצל שמים כמה פרוסות פטריות ושני גבעולי טימין.
  5. מניחים את הבשר על הבצל והפטריות באמצע התבנית ומפזרים סביבו את עצמות המח.
  6. מניחים את פרוסות הפטריות מסביב לבשר.

לרוטב

  1. בבלנדר, בלנדר ידני או מיקסר טוחנים את שיני השום (השום שלמות), הסילאן (או 3 תמרים מגולענים), חומץ, שמן זית ומלח (אם אתם משתמשים בבלנדר או מיקסר גדול, הוסיפו מים בזמן הטחינה כדי להקל על התהליך).
  2. יוצקים אותו באופן שווה על תבנית הבשר שלנו. חשוב שתבנית הבשר תהיה מלאה לפחות למחצה בנוזל. אם יש פחות מחצי, מוסיפים עוד מעט מים. אם יש יותר מחצי, וודאו שהוא לא יעלה על 3/4 מגובה הסיר.
  3. שמים את הטימין על הבשר, מכסים היטב את התבנית בנייר אפייה ובנייר כסף (זה שלב חשוב מאוד), ואופים במשך שעה ב-200°C. לאחר שעה, מנמיכים את האש ל-170°C למשך שעה וחצי נוספות.
  4. בתום הבישול מוציאים את הסיר מהתנור, מסירים את המכסה, והופכים את הבשר כך שהחלק שפנה לתחתית הסיר פונה כעת כלפי מעלה.
  5. מכסים אותו שוב ואופים ב-170°C למשך 1.5-2 שעות נוספות.

 

הצעות הגשה לאסאדו בתנור עם סילאן

  1. הגישו אותו עם לחם טרי בצד כדי שאנשים יוכלו לטבול אותו ברוטב הטעים.
  2. עם פירה בטטה להכנת מנה מתוקה וחריפה כאחד.
  3. עם ברוקולי או כרוב ניצנים בתנור או על הפלנצ'ה.
  4. יחד עם קינואה או אורז חום בצד לארוחה בריאה וממלאת.
  5. מגישים אותו עם בטטות צלויות או תפוח אדמה בתנור.
  6. לטוויסט דרום אמריקאי, הגישו אותו עם קלח תירס צלוי.
  7. רוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי מסורתי.

 

איך עושים את זה שונה

  1. השתמש בסוג אחר של בשר, כמו כבש, כדי שהמנה תהיה שונה בטעמים שלה.
  2. הוסיפו פלפל צ'ילי או רוטב חריף לרוטב שום ותמרים פטריות כדי לתת לו בעיטה פיקנטית.
  3. השתמשו בסוגים שונים של פטריות, כמו שיטאקי או פורטובלו, כדי לשנות את מרקמו וטעמו של הרוטב.
  4. החליפו את התמרים לתאנים או אפרסקים כדי לתת למנה מתיקות מסוג אחר.
  5. נסו עשבי תיבול ותבלינים שונים, כמו כמון או פפריקה מעושנת, כדי לתת למנה את הטעם שלה.
  6. כדי להעניק לרוטב שום ותמרים טעם חמצמץ, הוסיפו שפריץ של יין אדום.
  7. הוסף קצת אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי מלך, כדי לתת לארוחה קצת מבנה ופריכות.
ניסית את המתכון? איך יצא?
(4.3) | 6 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות