רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
חביתה ירק
מתכון

חביתה ירק

כ-10 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

למדו איך להכין חביתה ירק מהירה וטעימה עם מרכיבים פשוטים. מושלם לארוחת בוקר בריאה, בראנץ' או אפילו ארוחת ערב!

אנחנו אוהבים להתחיל את הבקרים שלנו עם חביתה ירק טעימה ובריאה.
מתכון קל להכנה ומושלם לארוחת בוקר, בראנץ' או אפילו ארוחת ערב.
עם מרכיבים פשוטים, תוכלו להכין את החביתה ירק הזו תוך זמן קצר.
בואו נתחיל!

3 אפשרויות הגשה נהדרות לחביתה ירק

  1. מגישים עם לחם מלא קלוי קלות ומיץ תפוזים סחוט טרי לארוחת בוקר בריאה.
  2. עם כף שמנת חמוצה וקצת עירית קצוצה לארוחה חלבית.
  3. מגישים לצד סלט וקצת תפוחי אדמה צלויים לארוחת ערב ממלאת וטעימה.

3 וריאציות חביתה ירק טעימות

  1. חביתה פטריות וגבינה - מוסיפים את הגבינה המגורדת האהובה עליכם לביצים לפני הבישול.
  2. חביתה תרד ופטה - גבינת הפטה מחליפה את המלח ומוסיפים קומץ תרד קצוץ לירקות.
  3. חביתה מקסיקנית - מטגנים פלפל חלפיניו, בצל ופלפלים בצבעים שונים ומוסיפים קצת גבינת צ'דר מגורדת לביצים. מגישים עם סלסה וגוואקמולה.

איך להכין חביתה ירק מהירה וטעימה

  1. בקערה, מקציפים יחד את הביצים, המלח, הפלפל השחור, האורגנו ואבקת השום עד לשילוב.
  2. מחממים שמן זית במחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומאדים 1-2 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות והפלפל האדום, ומטגנים 3-4 דקות נוספות עד לריכוך הירקות. מוסיפים את עגבניות השרי והתרד ומבשלים עוד 1-2 דקות.
  4. מורידים את החום לבינוני. שופכים באופן שווה את הביצים המוקצפות למחבת ומבשלים 2-3 דקות או עד שקצוות החביתה מתחילות להשחים.
  5. בעזרת מרית, מקפלים בזהירות את החביתה לשניים ומבשלים למשך 1-2 דקות נוספות או עד שהביצים משחימות קלות.
  6. מחליקים בעדינות את החביתה על צלחת ומגישים חם.

איך הופכים חביתה ירק לשלכם

אפשר להתאים אישית בקלות את חביתת הירק הזו עם הירקות או התוספות האהובים עליכם. נסו להוסיף גבינה, רוטב חריף או אבוקדו.
בתכלס, האפשרויות באמת אינסופיות!

מידע על אחסון

אחסנו כל שאריות חביתה בקופסא אטומה במקרר עד יומיים. כדי לחמם מחדש, פשוט הניחו במיקרוגל למשך 30 שניות.

עובדת חביתה מהנה

האם ידעת שאומלט (חביתה) היא בעצם מילה צרפתית? זה אומר 'משהו קטן' ומתייחס לגודל הקטן של המנה בצרפת. כיום נהנים מחביתות בכל העולם וניתן להתאים אותם עם מגוון מרכיבים!

תיהנו מחביתה צמחונים בריאה וטעימה. מנה מושלמת לארוחת בוקר, בראנץ, וארוחת ערב.
בתאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת חביתה ירק

הקצפה מיטבית של ביצים

לחביתה מושלמת, הקפידו להכות את הביצים ביסודיות עד לשילוב מלא של הלבנים והחלמונים וודאו שהבלילה אוורירית מספיק

הקצפה מיטבית של ביצים

אל תבשלו את הירקות יתר על המידה

הקפידו לבשל את הירקות שלכם מספיק כדי לרכך ולשחרר את הטעמים שלהם. ירקות מבושלים יתר על המידה יכולים להפוך את החביתה לספוגית ומושית כזאת.

אל תבשלו את הירקות יתר על המידה

שאלות נפוצות להכנת המתכון

הקפידו לבשל את החביתה במחבת על אש בינונית-נמוכה. השתמשו במרית כדי לקפל בעדינות את החביתה לשניים כאשר הקצוות מתחילים להשחים. מבשלים 1-2 דקות נוספות עד שהביצים מבושלות במלואן ומשחימות קלות.
בהחלט! אל תהססו להתאים אישית את המתכון הזה עם הירקות או התוספות המועדפים עליכם. נסו להוסיף גבינה, רוטב חריף או אפילו אבוקדו.
כן אתה יכול! כל שעליכם לעשות הוא להחליף את הביצים ב-2 כפות טופו משי להכנת חביתה טבעונית או ללכת על חביתת חומוס
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות