רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
כרוב ממולא בשר ואורז
מתכון

כרוב ממולא בשר ואורז

כ-40 דקות בינוני כשר בשרי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

מנה מזרח-אירופית קלאסית המורכבת מעלי כרוב ממולאים בתערובת טעימה של בקר טחון, אורז וירקות. ארוחה מושלמת ודשנה!

המתכון הוותיק הזה הועבר לאורך הדורות והוא עדיין מועדף אהוב על ידי כולם. יש משהו כל כך מנחם בארוחה חמה ולבבית שמאכילה את הנפש. כרוב ממולא הוא אוכל מנחם שכזה, המורכב מעלי כרוב רכים ממולאים בבקר טחון ואורז. המנה אפויה עד שהטעמים מתמזגים זה בזה והניחוח ממלא את האוויר. מנה בטוחה כלהיט!

מנות נהדרות כליווי עם כרוב ממולא

  1. פירה בטטה
  2. גזרים קלויים או ירקות בתנור
  3. לחם שום חם וטרי

3 דרכים לגוון את מנת הכרוב הממולא

  1. מחליפים את הבקר הטחון להודו, עוף טחון או כבש.
  2. מוסיפים מעט פלפל אדום כתוש לתערובת הבשר.
  3. במקום לגלגל את המילוי לעלי כרוב, קוצצים את הכרוב לחתיכות קטנות ומערבבים אותו עם תערובת הבקר למנה אחת.

איך להכין כרוב ממולא טעים?

  1. מחממים את התנור ל 180 מעלות.
  2. מביאים סיר גדול של מים מומלחים עד לרתיחה.
  3. מוסיפים את הכרוב ומבשלים כעשר דקות או עד שהעלים מתרככים וקלים להסרה. מסננים ומניחים בצד.
  4. במחבת מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום. מבשלים עד שהבצל שקוף.
  5. מוסיפים את הבקר הטחון ומבשלים עד להשחמה.
  6. מערבבים פנימה את הגזר, המלח, הפלפל והפפריקה.
  7. מוסיפים את האורז המבושל ו- 1/4 כוס רוטב העגבניות. מערבבים עד שהכל משתלב היטב.
  8. בקערה מערבבים יחד את שאר רוטב העגבניות עם 1/2 כוס מים.
  9. מקלפים בזהירות את עלי הכרוב ומסירים את צלעות המרכז הקשות.
  10. מניחים כפית מתערובת הבקר על כל עלה ומגלגלים בחוזקה.
  11. מניחים את גלילי הכרוב הממולאים - צד הגלגול כלפי מטה ושופכים את תערובת רוטב העגבניות על כל גלילי הכרוב.
  12. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים שעה וחצי עד שעתיים, או עד שהכרוב הממולא שלכם רך רך.

מידע נוסף על כרוב ממולא

כרוב ממולא היא מנה שעמדה במבחן הזמן, כאשר מקורותיה מתוארכים מאות שנים. זה היה מצרך עיקרי במטבח המזרחי-אירופי במשך דורות וניתן למצוא בו וריאציות רבות ושונות ברחבי העולם. מטעמים עשביים לטעמים מתוקים וחמוצים, המנה הזו מגוונת בטעמים. זו מנה נהדרת להגיש באירוח הבא שלכם, ומספקת ארוחה בריאה ולבבית שבטוח תשמח את כולם.

כיצד מאחסנים ומפשירים כרוב ממולא

הכרוב הממולא הזה יכול להיות מאוחסן במקרר עד 3 ימים. כדי לחמם מחדש, מכסים את המנה בנייר כסף ואופים בתנור של 180 מעלות למשך 10 דקות. לאחסון ארוך יותר, הניחו את הכרוב הממולא שנשאר במיכל אטום והקפיאו עד 3 חודשים. הפשירו במקרר לפני שתחממו.

עובדות מהנות על כרוב ממולא

כרוב ממולא נחשב לרוב למנת איכרים, מכיוון שהיא משתמשת במרכיבים צנועים כמו כרוב ואורז. עם זאת, המנה הזו הפכה לקלאסיקה אהובה בתרבויות רבות, ואף מופיעה בתפריטי מסעדות נחשבות!

שורה תחתונה, מתכון הכרוב הממולא הזה הוא אוכל מנחם קלאסי המושלם לליל חורף קר!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת כרוב ממולא בשר ואורז

קילוף עלי הכרוב בפשטות

כדי להקל על הסרת עלי הכרוב, השתמשו בסכין קטנה וחדה כדי להסיר את הליבה ואז לטבול את הכרוב במים רותחים למשך 30 שניות.לאחר מכן העלים יתקלפו בקלות.

קילוף עלי הכרוב בפשטות

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להרכיב את גלילי הכרוב הממולאים יום מראש ולשמור עליהם בקירור עד שמוכנים להתחיל את האפייה.
כן, אפשר להחליף את הבשר בעדשים מבושלות כדי להכין גרסה טבעונית של המנה הזו.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון תבשיל בשר
כ-70 דקות קל כשר בשרי
תמונה של מתכון גולש
כ-50 דקות קל כשר בשרי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות