רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
עוגת שוקולד קוואקר עשירה

מתכון

עוגת שוקולד קוואקר עשירה

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

עוגת שוקולד קוואקר עשירה

עוגת שוקולד קוואקר עשירה

המרכיבים לעוגה:
תבנית עגולה חד פעמית או תבנית קפיצית 26 ס”מ
300 גרם שוקולד (שהרכבתי מ- 200 גרם שוקולד במילוי שקדים + 100 שוקולד במילוי קרם אגוזים)
- למי שאוהב מריר אז יש גם שוקולד במילוי שקדים מריר
300 גרם חמאה
4 ביצים
1 שמנת חמוצה 15%
1.5 כוסות מים
1.5 כוסות קמח תופח
2 כפות אבקת קקאו
1 ועוד 2/3 כוסות סוכר לבן (אפשר חום למי שאוהב)
3 כפות קוואקר מהיר הכנה

לציפוי:
1 שמנת מתוקה 38%
1 כף שמן קנולה
200 גרם שוקולד שווצרי חלבי או מריר

ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך – משהו כמו 160 מעלות.
2. בקלחת על אש בינונית מכניסים את 300 גרם השוקולד, החמאה והמים ובוחשים מידי פעם כ-5 דקות
עד שהכל נמס והתקבל מרקם אחיד וסמיך יפהפה. ומסירים מהאש ומצננים מעט.
3. אחר כך מוסיפים את הביצים לקלחת עם השוקולד אחת אחרי השנייה שאחרי כל הוספת ביצה יש לערבב טוב.
בסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים שוב.
4. בקערה אחרת גדולה, מכניסים את הקמח, הקוואקר, הסוכר ואבקת הקקאו ומערבבים.
5. בזמן הערבוב מכניסים את תערובת השוקלד שיצרנו בקלחת, לאט ומערבבים טוב עד שנוצרת עיסה אחידה.
6. משמנים את התבנית היטב.
7. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה, ומכניסים לתנור לשעה ורבע – עד שהעוגה יציבה
וכאשר נועצים קיסם הוא יוצא יבש עם מעט פירורים, לא לפחד עם העוגה קיבלה קצת סדקים.
8. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
9. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על מגש שאותו נוכל לכסות ולאחסן במקרר (אחרי שהכל יהיה מוכן)
10. מכינים את הציפוי:
שמים את כל המרכיבים של הציפוי בקערה למיקרוגל, מחממים כחצי דקה, מערבבים בודקים שהשוקולד נמס
באופן מלא, אם לא אז להכניס שוב למיקרוגל לחימום לעוד חצי דקה – בודקים ומערבבים שיתקבל קרם חלק ויפה.
11. יוצקים את הציפוי על העוגה , מורחים אותו בעדינות ונותנים לו לנזול גם בצדדים.
חותכים חתיכה ומגישים – בתאבון
הקרם שמכסה את העוגה טעים ומפנק והקוואקר מעשיר את העוגה.
אחסון במקרר עד יומיים – שלוש.

קצת יתרונות על שיבולת השועל:
- שיבולת השועל נחשבת העיני רבים “לדגן על” עתיר במרכיבים תזוניתיים יותר מדגנים אחרים לדוגמא מהחיטה.
- הקוואקר עשיר במיוחד בסיבים תזונתיים המכונים בטא גלוקאן סיבים שנמצאו במחקרים שונים
המסייעים לפעילות העיכול ולהורדת רמות שומני הדם והסוכר בדם .
- בדייסת קוואקר המבוססת על 3 כפות קוואקר עם חלב או מים או תחליף חלב יש סיבים תזונתיים, חלבונים ובנוסף סידן וברזל.
- כשמכינים דייסת קוואקר השיבולת שועל סופחת את הנוזלים המוספים לדייסה וסיבי הקוואקר ממשיכים לספוח נוזלים גם במערכת העיכול
התורם לתחושת מלאות ושובע לאורך זמן


ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים מומלצים
מה בסיר אינסטגרם
טיימר בישול
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות