רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוף בזיליקום ולימון בחמאת שום
מתכון

עוף בזיליקום ולימון בחמאת שום

כ-25 דקות קל לא כשר

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

עוף בזיליקום ולימון בחמאת שום - מתכון מעולה לארוחה קלילה, מרעננת ולימונית

1. מחממים תנור במצב גריל ל-250 מעלות.
2. קוצצים בזיליקום טרי ושום.
3. מעבירים את השום הקצוץ לקערה עם החמאה (בטמפרטורת החדר) ומערבבים.
4. מחממים את השמן במשך דקה לערך במחבת רחבה עם מכסה, על להבה בינונית-גבוהה. 
5. מוסיפים את הפרגיות ונותנים להן להיטגן למשך שתי דקות משני הצדדים. 
6. מוסיפים ציר עוף. 
7. מוסיפים בזיליקום טרי, יבש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל למשך 20 דקות או עד שהפרגיות מתרככות. 
9. מוציאים את הפרגיות כשהן מוכנות לתבנית משומנת, ללא הרוטב ומכניסים לתנור ל-5 דקות. זהירות! שלא יתייבשו. 
10. מחזירים את המחבת עם הנוזלים לאש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר את חמאת השום וממשיכים לצמצם את הנוזלים עד לקבלת רוטב סמיך וקרמי. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון והליים ומבשלים על אש בינונית למשך 3 דקות נוספות. 
11. מורידים מהאש, שופכים את הרוטב על גבי הפרגיות. 
12. ניתן להוסיף כפית בזיליקום טרי קצוץ לקישוט.
13. מגישים עם תוספת שאוהבים כמו אורז או תפוח״א, או כמו שאני הכי אוהבת, עם לחם כדי לספוג בו את כל הרוטב הטעים. 
בתאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות