רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
רוסטביף שייטל
מתכון

רוסטביף שייטל

כ-30 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון קל להכנה של רוסטביף שייטל (ניתן להשתמש במד חום)

קונים נתח טרי, לפחות קילו, מוציאים כשעה לפני העשייה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר,
מערבבים את השמן זית חרדל והדבש ומושחים היטב את הנתח. מטבלים בעלי הטימין ומפזרים בנדיבות פלפל גרוס ומלח גס.

מחממים תנור מראש ל 250 מעלות, שמים תבנית עם מים רותחים למטה (כדי שהשומן שמטפטף לא יעלה עשן), 
מכניסים את המדחום כשקצהו במגיע למרכז של הנתח.
מניחים את הנתח על רשת מעל התבנית עם המים לכ 10- 15 דקות עד שנתח משחים. (הזמן תלוי בגודל הנתח ובתנור).
לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה של התנור ל 180 מעלות עד שהמדחום מראה 45 מעלות (למידת מדיום).
מוציאים את הנתח מהתנור ועוטפים אותו בנייר כסף כשהמדחום עדיין בפנים.
הטמפרטורה תמשיך לעלות וכשתגיע ל 60 מעלות הנתח מוכן.
המנוחה אחרי הוצאת הנתח מאד חשובה. גם הנתח ממשיך בבישול וגם הנוזלים נשארים בתוכו ולא פורצים החוצה.

מעולה לכריך- לאחר שהתקרר פורסים דק דק.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות