רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוף בתנור
מתכון

עוף בתנור

כ-120 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

עוף וירקות

מרינדה

אופן ההכנה

מתכון מושלם לעוף בתנור עם ירקות שורש

ת'אמת עכשיו

מי לא אוהב ארוחה חמה, מנחמת וטעימה שכל המשפחה יכולה ליהנות ממנה?

העוף האפוי הזה עם ירקות בתנור הוא אחד האהובים עלינו. העוף הרך והעסיסי בשילוב עם ירקות פריכים ומתובלים יוצר סימפוניה של טעמים בפה בכל ביס.

המנה הזו היא הפתרון המושלם לארוחת ערב משפחתית, שכן היא קלה להכנה וצ'יק צ'ק לתנור. עם כמה מרכיבים בודדים ופשוטים וכמובן מעט אהבה, אתם יכולים ליצור מעדןשל אוכל שכולם יתענגו ממנו.

בשניה שהתבנית הלוהטת והמבעבעת יוצאת מהתנור, כבר אפשר לשמוע את התענגות המשפחה ולראות איך כולם מתאספים סביב השולחן.

הארוחה הזו היא באמת חגיגה של אהבה, משפחה וכמובן אוכל טעים!

אז בואו נצלול פנימה ונהנה ביחד מהאקסטרווגנזה הזו של עוף וירקות אפויים בתנור.

 

1. תחילה נקלוף ונחתוך את הירקות לקוביות בינוניות בגודל שווה. נשטוף היטב, נסנן מנוזלים ונפזר בתבנית.

2. בקערה קטנה נערבב את כל מצרכי המרינדה היטב עד לתערובת אחידה.

3. נשפוך על הירקות 1/2 מכמות המרינדה ונערבב היטב לציפוי שווה של כל הירקות.

4. נפזר את הכרעיים מעל הירקות ונשפוך עליהן את שאר המרינדה, נשתדל לצפות את כל העוף היטב מלמעלה ומהצדדים.

5. נעטוף את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור על 200 מעלות למשך שעה וחצי - שעתיים (תלוי בתנור ובגודל התבנית).

6. נבדוק אם הירקות רכים, נסיר את נייר הכסף ונעביר את התנור למצב גריל להשחמה טובה של העופות והירקות.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת עוף בתנור

בריינינג כבר ניסיתם?

אם אי פעם לקחתם ביס בעוף והרגשתם שהוא כמעט מתפרק מהעסיסיות, יש סיכוי טוב שהעוף הומלח מבעוד מועד. "בריינג" הוא תהליך של טיפול בבשר עם מלח וחומרי טעם וריח אחרים (חשבו על גרגירי פלפל, עשבי תיבול או סוכר). התהליך הזה מרכך את הבשר והופך אותו טעים יותר. כל שצריך לעשות הוא לפזר מלח בנדיבות על הבשר כמה שעות לפני תחילת הבישול. לא לשכוח לשטוף את העוף לפני תחילת הבישול מכל שאריות המלח!

בריינינג כבר ניסיתם?

שימוש בעשבי תיבול

עשבי תיבול טריים וארומטיים בתנור זה ללא ספק חובה. עם ויראציות אין סופיות, ניתן להגיע למגוון טעמים מרהיבים. לא משנה אם אתם אופים עוף או ירקות, מבשלים רוטב או מטגנים, שקלו להכניס כמה עשבי תיבול טריים או יבשים לתוך התיבול. לדוגמא: רוזמרין, שָׁמִיר, אורגנו, פטרוזיליה, מרווה, טימין, כוסברה ועוד המון

שימוש בעשבי תיבול

שאלות נפוצות להכנת המתכון

ברייניג הוא תהליך כימי שנקרא אוסמוזה. בבריינינג ממליחים (בעיקר אבל לא רק) את הבשר מספר שעות לפני הבישול. התהליך הזה גורם לבשר להגיר את הנוזלים שלו, להמיס את המלח שנמצא עליו ועם מספיק זמן של השרייה, לחדור חזרה לתוך הבשר יחד עם המלח. התהליך הזה מרככב את הבשר ומעניק לו טעם ייחודי ועשיר שפשוט משגע חושים.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות