רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
עוגת שמרים בשני צבעים
מתכון

עוגת שמרים בשני צבעים

כ-60 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

בצק

ציפוי

מלית שוקולד

מלית מרציפן

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

מתכון לעוגת שמרים בשני צבעים במילוי מרציפן ושוקולד

  1. שמים בקערת מיקסר קמח מנופה, מלח ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמרים ומשפר אפייה.
  3. מערבבים במהירות נמוכה, מוסיפים את החלב, קליפת תפוז/ לימון, ביצים וחמאה.
  4. מעבדים עד לקבלת בצק שנפרד מהקערה (בערך 10 דקות).
  5. משמנים את הידיים ומוציאים את הבצק מהקערה.
  6. מפרידים את הבצק ל2 קערות.
  7. לקערה אחת מוסיפים נס קפה, קינמון וקקאו ומעבדים עד שהבצק מקבל צבע חום אחיד.
  8. מכסים את הקערות במגבת לחה ומשאירים לתפיחה של כשעה וחצי.
  9. מלית שוקולד- מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם אחיד (אפשר להוסיף מים לדילול).
  10. מלית מרציפן- מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת בצק שקדים רך וטעים.
  11. לאחר התפיחה, מורידים את התפיחה (אגרוף לבצק) ומרדדים כל חלק לצורת מלבן על נייר אפייה.
  12. מורחים את מלית השוקולד על הבצק הלבן ומגלגלים לרולדה.
  13. מרדדים את המרציפן על נייר אפייה עם מעט קמח, מניחים על הבצק החום ומגלגלים לרולדה.
  14. קולעים צמה מ2 הרולדות ומניחים בתנית 24-26 עגולה עם חור משומנת בחמאה.
  15. משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
  16. מברישים את העוגה בביצה טרופה.
  17. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה, עד להשחמה.
  18. עם הוצאת העוגה מהתנור מצפים באגאבה/ מייפל.

איזו עוגההההה

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות