טיפים לצילום אוכל

עולם האוכל מועבר ונחווה על ידי רבים דרך חוש הטעם. על מנת שבאמת נוכל לחוות אוכל בצורה הקרובה ביותר יש כמובן לטעום ולאכול ממנו. רבים האנשים בתחום המזון יודעים ומכירים בצורך למשוך ולגרות אנשים עם האוכל אותו הם מכינים או מציגים וזאת באמצעות צילום.

 

ביטוי בולט לאופן הצילום של אוכל והיכולת להעביר לצופים במנה את איכותה נעשה ביתר שאת באתר "מה בסיר". באתר מעלים הגולשים הצעות למתכונים אותם הכינו ואלו מלווים בצילום של המנה והמרכיבים. כיום, כשלכל מבשל מתחיל ועד שף יש באמתחתו גם מצלמה איכותית במסארטפון, עניין צילום המנות והאוכל הופך לחלק אינטגרלי בהכנת המנות.

 

עבור הגולשים הרבים שלוקחים חלק חשוב באתר מה בסיר נרצה להעניק מספר דגשים הנוגעים לצילום של מאכלים ומתכונים:

  1. חשוב מאוד לצלם את האוכל מקרוב. צילום מקרוב מאפשר לצופים בתמונה לראות את הטקסטורה של המנה. על הצלם לרדת לגובה המנה עצמה ולהשתמש בעדשת מאקרו (עדשה המשמשת לצילום תקריב של אובייקטים קטנים). על הצלם לנסות וללכוד את האדים העולים מן המנה (אם מדובר בתבשיל חם) ולנסות אף ליצור מהצילום ברק מנצנץ.
  2. מבחינת זווית הצילום ההמלצה היא לצלם המנה מהגובה שהסועד עצמו רואה אותה או מזווית נמוכה יותר (בשום פנים ואופן לא רחוק יותר מכך). צילום רחוק יותר של המנה יביא אותה להיראות פחות מרשימה ויעניק לה מראה שטוח ואחיד.
  3. אלמנט מקצועי נוסף נוגע לעומק שדה רדוד. כאן הכוונה לבידודו של נושא הצילום - המנה עצמה. היא תראה בתמונה חדה וברורה למול הרקע המטושטש והפחות רלוונטי. הדבר יכול להיעשות על ידי פתיחת צמצם (מבטא את היחס בין אורך המוקד של עדשה במצלמה לבין קוטר הנקב דרכו עובר האור).

 

דוגמאות לצילום מעולה של אוכל

צילום אוכל

טיפים לצילום אוכל

מתכונים שעשויים לעניין אותך

עוגת גבינה עם טוויסט צרפתי

עוגת גבינה פירורים עם קרם בטעמים

עוגת גבינה גבוהה

מי שאוהב קינוחים לא מתוקים במיוחד זה המתכון האידיאלי בשבילו, עוגת גבינה גבוהה, אוורירית וטעימה להפליא

עוגת שכבות רוסית

עוגת שכבות רוסית עם קרם שמנת ודבש