רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

לכל קטגוריות המתכונים
פשטידות פתיתים אישיות ועוקצניות
מתכון

פשטידות פתיתים אישיות ועוקצניות

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

פתיתים, גזר ואפונה, גבינה בולגרית וממרח פסטו צימחי

פשטידות זה מאכל מאוד טעים, במיוחד עם ירקות ופסטו
הנה אני מביאה לכם 2 מתכונים שמתמזגים ל- מתכון אחד שפשוט תעופו עליו…
המיני פשטידות יוצאות מלאות טעם, נעימות ומעקצצות (בגלל הפסטו)…
כאשר תכינו אותם למשפחה, לחברים ואפילו לאיזה מסיבה קטנה, תהפכו לשיחת היום…

מרכיבים (24 מיני פשטידות):
לפשטידות:
1 חבילת פתיתים (אני השתמשתי בפתיתים בצורת אורז)
4 ביצים L
1 קופסה גבינה בולגרית (אני השתמשתי ב-16%), אפשר גם 5%
1/3 כוס ממרח פסטו (מצורף מתכון לממרח פשטו צימחי ביתי שלי בהמשך), אפשר גם קנוי
1 כוס אפונה וגזר (אני השתמשתי משקית קפואה) אפשר מקופסת שימורים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
תרסיס שמן קנולה או שמן זית
2 תבניות שקעים של 12 מאפינס (סה”כ 24 שקעים)

מרכיבים לממרח הפסטו הביתי של אורלי (צימחי):
1/2 חבילת פטרוזיליה שטופים טוב
1/2 חבילת כוסברה שטופים טוב
1/2 כוס אגוזי המלך
7 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
קמצוץ סוכר חום

ההכנה:
1. קודם נכין את ממרח הפסטו צימחי:
א. שמים את כל המרכיבים של הפסטו במעבד מזון
ב. טוחנים עד לקבלת משחה
ג. אם במקרה הממרח יוצא קצת יבש, להוסיף עוד 1/4 כוס שמן
ולטחון שוב.
ד. להעביר לקופסת איחסון (חיי מדף של 7 ימים לערך)

2. מכינים את הפתיתים:
את הפתיתים מכינים לפי הוראות היצרן שרשומות באריזה מאחור.
אחרי שהפתיתים מוכנות ומצוננות קצת נמשיך להכנת הפשטידות האישיות.

הכנת הפשטידות:
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית המאפניס.

2. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את הפסטו, מערבבים טוב.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים כולל הפתיתים ומערבבים טוב שוב,
לקבלת תערובת אחידה, לבדוק תיבול ולתקן אם צריך.

4. יוצקים את התערובת לתבנית השקעים.

5. מכניסים לתנור ואופים כ-35-40 עד שהפשטידות מזהיבות יפה ומתייצבות.

6. מוציאים מהתנור וממתינים שהפשטידות יתקררו, ורק אז לחלץ אותן מהשקעים.

בתאבון

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות