רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת תפוחים בחושה ב-10 דקות
מתכון

עוגת תפוחים בחושה ב-10 דקות

כ-20 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

לעוגה

לקישוט

אופן ההכנה

היכונו להתאהב בעוגת תפוחים צרפתית בחושה וקלאסית קלה להכנה עם טעם נהדר!

מחפשים קינוח עם היסטוריה? עוגת תפוחים בחושה, הידועה גם בשם "Gateau aux Pommes", הייתה מרכיב עיקרי במטבח הצרפתי במשך מאות שנים. אפיית תפוחים כמו גרני סמית' הם הבחירה המושלמת למתכון הזה. זנים אלה מחזיקים את צורתם בעת בישול, כך שנתחי הפירות לא יהפכו לרוטב תפוחים בתנור.

הסוד לעוגת התפוחים הצרפתית המושלמת טמון במרכיבים. עוגת הרום החמאתית לחה וטעימה, בעוד שתפוחי גרני סמית' הטעימים מוסיפים את הכמות המושלמת של מתיקות ומרקם. התוצאה היא קינוח שמימי פשוט להכנה ואי אפשר לעמוד בפניו.

תתפנקו בקינוח צרפתי קלאסי עם טוויסט. עוגת התפוחים הצרפתית שלנו משלבת תפוחי גרני סמית חמוצים ועוגת רום חמאתית לפינוק מאוזן לחלוטין ומשביע. עם מרכיבים פשוטים והכנה קלה, המתכון הזה בטוח יהפוך לאהוב בביתכם.

 

איך מכינים עוגת תפוחים בחושה באופן קצת שונה

  • החליפו את הרום בסוג אחר של אלכוהול, כמו ברנדי או וויסקי.
  • הפכו אותו ללא גלוטן על ידי שימוש בתערובת קמח ללא גלוטן.
  • התנסו עם סוגים שונים של תפוחים לקבלת פרופיל טעמים ייחודי.
  • הוסיפו אגוזי מלך קצוצים או אגוזי פקאן לתוספת מרקם.
  • מוסיפים לבלילה קורט קינמון או אגוז מוסקט.
  • מוסיפים שטרויזל או קראמבל לפני האפייה.

 

הצעות הגשה לעוגת תפוחים בחושה

  • מגישים חם עם כדור גלידת וניל.
  • מטפטפים מעל רוטב קרמל לתוספת מתיקות.
  • משלבים עם כוס קפה, תה חם או צ'אי מסאלה הודי לפינוק מושלם אחר הצהריים.
  • מגישים עם כף קצפת לציפוי קליל ואוורירי.
  • מפזרים פירות יער טריים.

איך מכינים עוגת תפוחים בחושה ב-10 דקות

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומניחים רשת לתנור בשלב האמצעי. משמנים תבנית עוגה עם חמאה או ספריי בישול. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים שוב.
  2. בקערה קטנה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. בעזרת מיקסר ידני מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ-3 דקות.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, טורפים היטב ומגרדים את דפנות הקערה לאחר כל הוספה.
  5. טורפים פנימה את הווניל והרום. אל תדאגו אם הבלילה נראית מגורענת בשלב זה - זה בסדר.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מכניסים את התפוחים הקצוצים ובעזרת מרית גומי מקפלים פנימה.
  8. מגרדים את הבלילה לתבנית המשומנת.
  9. מפזרים באופן שווה כף של סוכר חום על העוגה.
  10. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ומניחים לעוגה להתקרר.
  11. מפזרים אבקת סוכר לקישוט ובתאבון!

 

האם ניתן להקפיא עוגת תפוחים בחושה?

הוראות ידידותיות למקפיא: העוגה ניתנת להקפאה עד 3 חודשים. לאחר שהיא מתקררת לחלוטין, עוטפים אותה היטב בנייר אלומיניום או בניילון. להפשיר לילה על השיש לפני ההגשה.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת עוגת תפוחים בחושה ב-10 דקות

עצה מנצחת להקצפת חמאה

תמיד מדברים על טמפרטורת החדר, אבל ישראל בקיץ היא מדינה חמה, אם זה יום חם, וודאו שהחמאה עדיין קרירה כשמתחילים את ההקפצה אחרת יהיה לה מרקם ממש שומני והיא לא תקבל מרקם אוורירי וכיפי בהקצפה כמו שאנחנו רוצים. תמיד תתחילו על מהירות נמוכה ולאט לאט תעלו את הקצב.

עצה מנצחת להקצפת חמאה

אל תערבבו יותר מדי את הבלילה

ערבוב יתר של הבלילה עלול לגרום לעוגה קשיחה ודחוסה. הקפידו לערבב רק עד לאיחוד החומרים ולא יותר.

אל תערבבו יותר מדי את הבלילה

שאלות נפוצות להכנת המתכון

אפשר להקפיא את העוגה הזו רק לאחר שהיא מתקררת לגמרי! עוטפים אותה היטב בניילון ולאחר מכן בנייר כסף. זה יכול להשאר במקפיא עד 3 חודשים.
כן, אפשר להחליף את הרום באלכוהול אחר כמו ברנדי או וויסקי, או בנוזל לא אלכוהולי כמו סיידר תפוחים או מיץ תפוזים.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות